Aktuellt på Olga

Nu är det precis en månad kvar till vi flyttar in i vårt nya hus i Toltorpsdalen! 17 juni går flyttlasset till det fina gröna trähuset som snart ska fyllas av sociala aktiviteter och goda möten. Sedan blir det invigningsfest på sensommaren.

Vi har också en ny styrelse på plats som valdes på vårt årsmöte i april. Årsmötet var välbesökt och vi tog bland annat beslut om en årsredovisning som visade ett bra ekonomiskt resultat. Vi hälsar Zarah Rezai välkommen som ny styrelseledamot. Zarah är anställd sedan flera år på Olga som assistent.  Övriga i styrelsen har även tidigare varit ledamöter.

Gunilla Kolm, vår trogna och duktiga revisor sedan många år lämnade sitt uppdrag för en friare tillvaro – tack Gunilla för nyttiga och bra revisioner av vår ekonomi, det har känts tryggt med dig som ansvarsfull granskare! Lars-Magnus Frisk från Gran Thornton valdes till ny auktoriserad revisor.

Vår hemtjänstverksamhet fortsätter att växa – mycket glädjande. Vi har fått många nya brukare i april och maj och ni hälsas alla varmt välkomna, vi hoppas ni ska trivas med vårt kooperativ!

Mölndals startar nu ett näringslivspolitiskt program för flera sociala företag i kommunen.  Den 26/4 bjöd näringslivskontoret in till en kick-off kring programmet och Olga var inbjuden som en av talarna. Eva Ternegren berättade Olgas story som mix-kooperativ från starten 1995 till dagens situation med stark tillväxt av tjänsterna, nytt hus och ett hållbart koncept med nöjda brukare och växande antal anställda som medlemmar. Nu kommer vi att få skriva om oss i Mölndals stads nyhetsbrev i juni.

 

Eva Ternegren

Ordförande Kooperativet Olga

Comments are closed.