Assistans-3-JPG.jpg

OM OSS

Kooperativet Olgas grundades år 1995 på Släpharvsgatan i Mölndal och var då en verksamhet som utförde personlig assistans. Olgas är väldigt unikt eftersom att verksamheten var det första kooperativet i Sverige där både personal och boende var medlemmar och ägare. Boendet byggdes redan på 70-talet för rörelsehindrade personer och gick under namnet Fokus, men kooperativet grundades först på 90-talet på grund av att lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) först kom år 1993. Den lagen säger att personer med funktionshinder kan vara sin egen arbetsgivare eller bilda ett kooperativ och anställa assistenter.

 

Björn Wellander som hade bott på boendet sedan 1973 var den som kom på idén om att bilda ett kooperativ. Alla anställda och brukare blev mycket intresserade av idén och de flesta hade arbetat på Fokus och kände varandra sedan en lång tid tillbaka. Hyresgästerna och personalen bestämde sig för att gå en kurs om hur man startar ett kooperativ och i november 1995 bildade alla anställda och brukare den ekonomiska föreningen. Samma dag bytte Fokus namn till Olga som står för Oberoende, Liv, Gemenskap, Arbete.

Idag är Olgas ett Kooperativ som utför Hemtjänst i norra Mölndal. Hos oss behandlas alla med respekt oavsett ålder eller sjukdom. Trygghet och självbestämmande är två ledord som följer oss i vardagen. Vår ambition är att få  vara en hjälpande hand när det behövs och att du ska kunna leva ett så tryggt och bra liv  som möjligt.

Vi utför exakt samma tjänster som privata företag samt kommunen och kostar lika mycket.  För att läsa mer om hemtjänst och våra utföranden kan du klicka här

Hemtjänst-1-JPG.jpg